Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 611 wijnen
91 James Suckling
91 Falstaff

Franz Haas Pinot Grigio

Herkomst: Italië, Alto Adige
Druif: Pinot Grigio
Smaakvol en complex wit, Amandelen, meloen, honing, spannend
Pinot Grigio uit Alto Adige is wereldberoemd en Franz Haas maakt een van de beste. Verfrissend, maar ook aromatisch met acacia honing, salie en amandelen in de smaak. Een spannende Pinot Grigio.
€ 19,95 | 75cl
Artikel niet op voorraad.
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Deze Pinot Grigio van Franz Haas heeft een aromatisch bouquet van acacia, salie en amandelen en is verfijnd van smaak. Een elegante en frisse pinot grigio met een hint van honing in de afdronk.

Wijnmakers Franz Haas
Wijnkaartnaam Franz Haas Pinot Grigio
Land Italië
Regio Alto Adige
Druif Pinot Grigio
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 12 - 14°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 3 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Mooi bij gegrilde vis, rijk gevulde pasta's en salades
Sluiting Schroefdop
Smaak Smaakvol en complex wit
Alcohol 13,5%
Italië, Alto-Adige
Het wijnhuis Franz Haas, opgericht in 1880, ligt in het prachtige gebied Alto-Adige op de grens van Oostenrijk en Italië. Sindsdien timmert het bedrijf al zeven generaties aan de weg. Het wijnhuis werd altijd doorgegeven aan zonen met dezelfde naam, Franz. In de jaren ‘80 werd het grootste deel van de wijngaarden vernieuwd, waardoor er ruimte kwam voor nieuwe rassen die beter passen bij het type “terroir” van de streek.

De druiven zijn afkomstig van 55 hectare aan wijngaarden. De wijngaarden beginnen op een hoogte van 220 meter, oplopend tot 1.150 meter. Er is een grote verscheidenheid aan microklimaten en bodems, van klei tot kalksteen. De wijngaarden behoren tot de hoogste wijngaarden in Alto Adige.
 
De keuze voor de aanplant van wijnstokken op deze hoogten heeft bewezen dat er optimale en aromatische wijnen geproduceerd kunnen worden met een mooie zuurgraad. Grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht en een enorme aandacht voor de wijngaarden hebben hier ook bij geholpen.
 
Franz Haas is erkend als een toonaangevend deskundige van de meest gevoelige druivensoort van allen: de Pinot Nero. Ondanks alle aandacht, toewijding en hard werken, is deze schitterende druif eigenwijs en voorzien van een eigen karakter, net zoals Franz zelf.
 
Karakteristiek zijn ook de labels van de flessen. Deze zijn van de hand van Riccardo Schweizer die tijdens zijn carrière veel samenwerkte met artiesten als Picasso, Chagall, Cocteau, Paul Éluard and Le Corbusier.

Bekijk hier het aanbod van Franz Haas

Franz Haas
91 punten - James Suckling (oogst 2020)
A classic example of modern pinot grigio from Northeastern Italy, but with more delicacy and freshness than many. I love the nose of mandarin orange and ripe melon, plus the long, juicy and silky finish. Drink now.
91 punten - Falstaff (oogst 2020)
Anderen kochten ook