Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 627 wijnen
92 James Suckling
92 Wine spectator
Lapostolle
Sauvignon Blanc Cuvée Alexandre
2016
Herkomst: Chili, Casablanca Valley
Druif: Sauvignon Blanc
Smaakvol en complex wit, Elegant, wit fruit, citrus, goede zuren
Unieke Sauvignon Blanc van de Franse Chilenen van Lapostolle. Gemaakt als een witte Bordeaux, dus op houten vaten gerijpt. Dit geeft echter geen duidelijke houttoon als bij Chardonnay, maar een verdieping en verrijking van het unieke Sauvignon karakter. Perfect als maaltijd wijn en verrassing voor iedereen aan tafel.
€ 21,95 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Licht geel, helder van kleur en heeft een intense en elegante geur. Aroma's van wit fruit zoals inca bessen, peer en gember. In de mond is de wijn elegant door intense en gebalanceerde zuren. De citrus karakteristieken komen sterk naar boven. De wijn is fris van begin tot einde.

Winemaker Lapostolle
Wijnkaartnaam Lapostolle Sauvignon Blanc Cuvée Alexandre
Land Chili
Regio Casablanca Valley
Jaargang 2016
Druif Sauvignon Blanc
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 10 - 12°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 7 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Ideale partner bij verse zeevruchten zoals oesters, krab en garnalen.
Sluiting Kurk
Smaak Smaakvol en complex wit
Alcohol 14,5%

Chili, Central Valley 
In 1994 hebben Alexandra Marnier Lapostolle en haar man Cyril de Bournet, Lapostolle Wijnen opgericht. Alexandra en haar familie waren hiervoor al enkele generaties bezig met de productie van verschillende likeuren onder het merk Grand Marnier. Na slechts één bezoek aan Chili waren Alexandra en Cyril op slag verliefd op de Colchagua Valley en zagen ze grote potentie in de uitzonderlijke geografische karakteristieken van deze vallei.

Zeven Genaraties
Lapostolle Wijnen is tegenwoordig onder leiding van Alexandra en Cyril hun zoon: Charles de Bournet Marnier-Lapostolle. Samen dragen zij de passie van zeven generaties uit door het maken van de bijzondere Lapostolle wijnen in Chili. Met ruim 370 hectare grond verdeeld over drie verschillende wijngaarden (Casablanca, Cachapoal en Colchaqua) worden de wijnen naar meer dan zestig landen wereldwijd gedistribueerd.

Wererldklasse Wijnen
Het doel van Lapostolle Wijnen is simpel maar ambitieus: wereldklasse wijnen produceren. De wijnen staan bekend om de constante superieure kwaliteit. Dit komt onder meer tot uiting in de grote prijzen die de wijnen verdienen. Bekende wijncriticus, James Suckling, gaf de Clos Apalta 2014 de maximale 100 punten. En toen was daar de Clos Apalta 2015, door James beoordeeld als een nog betere wijn dan de 2014 oogst. Het is echter niet mogelijk om nog meer dan 100 punten te geven. Dat er twee oogsten achter elkaar 100 punten krijgen is werkelijk uniek. Een andere topscoorder is de Cuvée Alexandre Carmenère 2015, met ruim 95 punten ook een absolute winnaar.

Bekijk alle Lapostolle wijnen in de shop

Lapostolle
92 punten - James Suckling (oogst 2015)
92 punten - Wine spectator (oogst 2015)
Anderen kochten ook