Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 631 wijnen
93 Wine spectator

Paul Jaboulet Aîné Cornas "Les Grandes Terrasses" 2016

Herkomst: Frankrijk, Rhône
Druif: Syrah / Shiraz
Vol en rond rood
Een Cornas met z'n typische diep robijnrode kleur. Een rijke geur van zwarte olijven, een lichte rokerige toon en donker fruit. Een 'mannelijke' wijn met een stevige smaak, rijke fruit tonen, maar ook elegant in de mond met zachte tannines.
€ 42,50 | 75cl
Artikel niet op voorraad.
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Cornas "Les Grandes Terrasses" dankt zijn naam aan de extreem steile wijngaarden (terrassen) die rechtgehouden worden door kleine stevige muren en een uitzicht bieden op de Rhone vallei.

Paul Jaboulet winemaker
Wijnkaartnaam Paul Jaboulet Aîné Cornas "Les Grandes Terrasses"
Land Frankrijk
Regio Rhône
Jaargang 2016
Druif Syrah / Shiraz
Lagering Deels in roestvrijstalen tanks, Deels op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie Op dronk
Sluiting Kurk
Smaak Vol en rond rood
Alcohol 13%
Frankrijk, Rhone
Opgericht in 1834 door de oudste (Aîné) zoon van wijnbouwer Antoine Jaboulet, ontwikkelde zich tot een icoon van de wijnbouw in de Rhônestreek. Nadat de Zwitserse familie Frey het in 2006 overnam, kreeg het wijnhuis een nieuwe impuls dankzij investeringen in wijngaarden, behuizing en wijnmaakfaciliteiten. Al generaties lang is de familie Frey bij het maken van wijn betrokken. Zo is de is familie ook eigenaar van Château La Lagune in Haut-Médoc.
 
Caroline Frey
Bij Caroline Frey, de oudste dochter van Jean-Jacques, is het wijnmaken met de paplepel ingegoten. Ze maakte in 2004 haar eerste wijn van Château La Lagune. Vandaag de dag is zij, samen met haar broer, eindverantwoordelijk voor de wijnen van Paul Jaboulet Aîné. Het resultaat is een van de meest toonaangevende (en ISO 14001 gecertificeerde) wineries in de Rhône.
 
Chateauneuf-du-Pape
Het allerbekendste dorp in de Rhone is natuurlijk Chateauneuf-du-Pape. Al in 1936 verkreeg het zijn huidige Cru status vanwege de uitzonderlijke wijnen die hiervan komen. Er zijn veel Chateauneuf wijnen op de markt en helaas is de kwaliteit wisselend. Maar een echt goede Chateauneuf is een waar feest in het glas.
 
Paul Jaboulet Aîné
93 punten - Wine spectator (oogst 2015)
Fresh and very lively in feel, with nicely embedded acidity driving the delicious plum, cassis and blackberry fruit flavors along, Lots of bright bay leaf, savory and iron notes stream through the finish. Shows solid cut and drive. Best from 2019 through 2030.
Anderen kochten ook