Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 603 wijnen

Tüzkö Kékfrankos 2018

Herkomst: Hongarije, Bátaapáti
Druif: Kekfrancos
Licht en fruitig rood, elegant, kruidig, bosbes, harmonie
In Oostenrijk is deze druif bekend als Blaufrankisch, maar hier in Hongarije noemen ze hem Kékfrankos. Een zeer eigen druif voor deze landen waar ze echt onderscheidend mee zijn. Deze druif kan een goede opvoeding op hout aan en transformeert dan in een lekker sappig, maar toch zeer stevig glas wijn. Perfect als begeleider van harde kazen.
€ 10,75 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Deze droge rode wijn combineert de typische kruidigheid van het ras met elegantie. De Kékfrankos is één van de meest populaire rode druiven van Hongarije. Een elegante rode wijn met een bescheiden kruidige geur. De fijne tannines en intense fruitsmaken waaronder bosbessen, maken de wijn in perfecte harmonie.

IMG 1749ok scaled
Wijnkaartnaam Tüzko Kékfrankos
Land Hongarije
Regio Bátaapáti
Jaargang 2018
Druif Kekfrancos
Lagering 100% op grote houten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Heerlijk bij soep, vis, pasta, salade, barbecue, gevogelte en kazen.
Sluiting Kurk
Smaak Licht en fruitig rood
Alcohol 12%
Hongarije, Bátaapáti
Het verhaal van het Hongaarse Tüzkö, gelegen in de streek Bátaapáti, gaat terug naar de vroege negentiger jaren van de vorige eeuw. Hongarije maakte destijds een politieke en economische verandering door. De wijnproducenten transformeerden van grote staatsbedrijven, gericht op kwantiteit, naar private producenten gericht op kwaliteit. Deze regio trok ook de aandacht van de beroemde wijnmakers Jacopo Mazzei and Piero Antinori, waardoor er nu verrassend goede wijnen vandaan komen met veel waar voor hun geld. 
 
Hongaars eiken vaten
Tüzkö is ook eigenaar van een vatenfabriek, genaamd Európai Kádárok. Deze wereldbekende speler produceert de hoge kwaliteitsvaten van Hongaars eiken, die worden gebruikt in Italië, Spanje, Oostenrijk, Frankrijk, Australië, Zuid-Afrika, Chili, Canada en Californië. 
 
Lokale variëteiten
Tüzkö werkt graag met lokale druivenrassen, waarbij ze als doel hebben om de karaktereigenschappen van de verschillende lokale variëteiten zo optimaal mogelijk tot uiting te laten komen in de wijnen.
 
Tüzkö
Anderen kochten ook