Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 620 wijnen

Weingut Martinshof Dornfelder Trocken 2020

Herkomst: Duitsland, Rheinhessen
Druif: Dornfelder, Overig
Licht en fruitig rood, Licht, kersen, vanille, harmonie
Diepe donkerrode kleur met een paarse nuance. Het bouquet is fruitig, zacht, ongecompliceerd en harmonieus. De droge en stevige smaak kent de typische tonen van kersen, en daarnaast lichte vanilletonen.
€ 14,95 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Diepe donkerrode kleur met een paarse nuance. Het bouquet is fruitig, zacht, ongecompliceerd en harmonieus. De droge en stevige smaak kent de typische tonen van kersen, en daarnaast lichte vanilletonen.

Weingutmartinshof wijnmakers
Wijnkaartnaam Weingut Martinshof Dornfelder Trocken
Land Duitsland
Regio Rheinhessen
Jaargang 2020
Druif Dornfelder, Overig
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie Op dronk en tot 6 jaar te bewaren na de oogst
Wijn & Spijs Prachtig bij diverse roodvlees gerechten, gratins, pasta en kazen.
Sluiting Kurk
Smaak Licht en fruitig rood
Alcohol 13%
Duitsland, Dienheim
De romeinen maakten al wijn op de glooiende heuvels van Rheinhessen. Oud is dit gebied dus zeker, maar ouderwets kun je het geenszins noemen. Met een nieuwe generatie wijnmakers in aantocht, jarenlange Kennis en een ideaal klimaat is dit gebied in de ‘Rijnboog’ rondom Mainz, een waar verfijnde, spannende wijnen worden gemaakt.
 
Weingut Martinshof 
Wij zijn enthousiast om u kennis te laten maken met Weingut Martinshof. Bij dit huis werkt de hele familie Martin mee in de wijngaarden. Ervaring, innovatie, respect voor de natuur en de moderne wijnproductiemethoden en keldertechniek bepalen het dagelijkse werk op Weingut Martinshof. Ze maken geen gebruik van insecticiden en gaan respectvol met de natuur om.
 
Ligging
De wijngaarden van Weingut Martinshof behoren voor een belangrijk deel tot de traditionele toplocaties aan de Rijn rondom Dienheim, een idyllisch dorpje tussen Mainz en Worms. Het gebied is Rheinland-Pfalz en specifieker; Rheinhessen. Dit ligt in het Zuidwesten van Duitsland. Het gebied kent een bijna 300-jarige wijntraditie en wijnstokken groeien op zware verweerde kalkbodems waardoor de wijnen prachtig verfijnd zijn.
 
Wijnen
Traditionele druiven uit dit gebied zijn bijvoorbeeld Riesling en Weissburgunder, maar er worden ook rode wijnen gemaakt zoals Spätburgunder en Dornfelder. De witte wijnen van de familie hebben een levendige frisheid en de diverse Rieslings bevatten veel subtiele aroma’s van fruit tot aan mineralen. De rode wijnen zijn prachtig verfijnd en ook licht gekoeld heerlijk. 
 
Prijs-Kwaliteit
Het mooie aan Rheinhessen is dat de wijnen een super prijs-kwaliteit verhouding hebben in vergelijking met andere bekende Duitse wijngebieden. Naast de klassieke Riesling, is er de top van het gebied ‘Oppenheimer Sackträger’, de Weissburgunder, of probeer een van de rode wijnen zoals de klassieke Spätburgunder en Dornfelder.
 
Riesling Spätlase Trocken Oppenheimer Sackträger
Het bekende wijndorp ‘Oppenheim’ ligt net ten zuiden van Nierstein. Hier groeien de druiven voor de gelijknamige wijn op kalkrijke leembodems. Oppenheimer Sackträger behoort tot de drie beste wijngaarden uit het gebied. Deze Riesling is een parel uit het gebied dus. In het glas aroma’s van honingmeloen en jasmijnbloesem. De smaak is vol, sappig, helder en heeft tonen van mineralen.
 
Weingut Martinshof
Anderen kochten ook