Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 620 wijnen

Abbotts & Delaunay Viognier 2019

Herkomst: Frankrijk, Languedoc
Druif: Viognier
Romig en elegant wit, Uitbundig, mango, ananas, culinair
Abbotts & Delaunay is een klein boutique estate in Zuid-Frankrijk en maakt wereldklasse wijnen voor een betaalbare prijs. De wijngaarden voor de Viognier zijn hoger gelegen waardoor de druiven hun frisheid behouden. Een heerlijke, romige, wijn met tonen van abrikoos en perzik. De lange frisse afdronk zorgt voor een perfecte balans in de wijn.
€ 11,95 | 75cl
Artikel niet op voorraad.
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

De wijngaarden voor de Viognier zijn hoger gelegen waardoor de druiven hun frisheid behouden. Een heerlijke, romige, wijn met tonen van abrikoos en perzik. De lange frisse afdronk zorgt voor een perfecte balans in de wijn.

Oordeel Grote Hamersma: 8+
Een dubbele naam en dan toch een heel beschaafde, bijna verlegen viognier. Met eenkennige abrikoos, introverte perzik en de citrus van een mandarijntje. Zeer fijn. Helemaal compleet, alleen de wilde bloemen, les fleurs sauvages, ontbraken.

wijn
Wijnkaartnaam Abbotts & Delaunay Viognier
Land Frankrijk
Regio Languedoc
Jaargang 2019
Druif Viognier
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 12 - 14°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Heerlijk als aperitief en heerlijk bij vis, schelp- en schaaldieren en Aziatische gerechten.
Sluiting Schroefdop
Smaak Romig en elegant wit
Alcohol 12%
Duurzaamheid Biologisch gecertificeerd
Frankrijk, Limoux
Uit de Bourgogne komen echte klasse wijnen, voor sommige wijnliefhebbers zelfs de lekkerste wijnen ter wereld. De combinatie van terroir, klimaat, de edele Chardonnay druif en de expertise van de wijnmakers levert vaak geweldige wijnen op. Elegant, diepgaand, zuiver en gelaagd door subtiel houtgebruik.
 
Bourgogne stijl
Maar deze combinatie is ook op enkele andere plekken te vinden en brengt dezelfde type ‘Bourgogne wijnen’ voort met een lokaal accent. Voorbeelden: Elgin in Zuid Afrika, Umbrië in Italië (zoals Cervaro della Sala), Burgenland in Oostenrijk en Limoux in Zuid-Frankrijk.
 
 
Limoux
Dit dorpje met z’n omliggende wijngaarden is een kleine appellation, 25 kilometer ten zuiden van Carcassonne gelegen. Al ruim 100 jaar bekend om zijn uitstekende mousserende wijnen; Blanquette de Limoux. En Limoux heeft sinds 1993 ook een eigen appellation voor witte wijnen. Het gebied ligt 200-400 meter boven zeeniveau, de grond is flink kalkhoudend en door de hogere ligging koelt het ‘s nachts goed af. Hier zag de Bourgondiër Laurant Delaunay perfecte wijngaarden om grootse Chardonnay’s te produceren.
 
Abbotts&Delaunay
Op deze plek zag de Bourgondiër Laurant Delaunay perfecte wijngaarden om grootse Chardonnay’s te produceren. Laurent Delaunay heeft dit estate 10 jaar geleden overgenomen van het echtpaar Abbotts en naar goed Frans gebruik zijn achternaam toegevoegd aan het estate: Abbotts & Delaunay.
 
Domaine de la Métairie d’Alon
Laurant stelt dus alles in het werk om wereldklasse Chardonnay’s te produceren, het topdomein van Abbotts & Delaunay werkt volledig biodynamisch (een stap verder dan biologisch) en dat zorgt voor extra levendigheid in de wijn. In de winery heeft hij de beste houten vaten van Frankrijk en moderne apparatuur om de frisheid in de wijn te borgen.
 
Single-Vineyard Chardonnay
Van de mooiste wijngaard ‘Le Palajo’ komt de beste Chardonnay, AC Limoux, biodynamisch en geheel in de stijl van een grootse Bourgogne. Denk hierbij aan een krachtige Meursault of zelfs Corton-Charlemagne. Maar dan voor een prijs van een instap Bourgogne.
Abbotts & Delaunay
Gouden punten - Decanter (oogst 2017)
Anderen kochten ook