Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 639 wijnen
https://www.winelist.nl/media/cache/16x9_thumb/media/image/article-overview/Columbiacrest_estate.jpg

Prachtige wijngebieden in Amerika

Als men aan Amerikaanse wijnen denkt, komt Californië als eerste in onze gedachte op. En daar is op zich niets mis mee, maar in Washington State worden geweldige wijnen gemaakt! Chateau Ste. Michelle heeft sinds 1934 een pioniersrol vervuld en bezit heden ten dage maar liefst 2.500 hectare. Een grote stap voorwaarts maakte men in kwaliteit toen er joint ventures kwamen met de beroemde Italiaanse familie Antinori en met de befaamde Duitse wijnmaker Dr. Ernst Loosen. 
 
Als je de wijnen van dit huis blind proeft kan je met gemak zeggen dat het uit Californië komt. Dit is echter niet het geval want het wijnhuis ligt ten noorden hiervan in Washington State (niet te verwarren met Washington D.C.), net ten oosten van Seattle en in het noorden tegen Canada aan. Over het algemeen zijn de wijnen uit Amerika hoog van niveau, dit brengt automatisch met zich mee dat de wijnen niet goedkoop zijn. Een goede prijs/kwaliteit wijn is dus wat wij voor je zoeken. En dat vinden wij bij Columbia Crest!
 
De verhouding witte en rode druivenrassen is gelijk. De riesling en chardonnay zijn het meest aangeplant als witte variëteit en bij de rode soorten worden de cabernet sauvignon, merlot en syrah het meest aangeplant. Met een unieke ligging ten oosten van de Cascade Mountains, die een natuurlijke bescherming bieden aan het nog pas 30 jaar jonge wijngebied, heeft dit wijnhuis al een nummer 1 notering gehad in het toonaangevende wijnmagazine Wine Spectator voor hun Reserve Cabernet Sauvignon.
 
In 1983 opende Columbia Crestwinery haar deuren in het hart van de staat Washington, Horse Heaven Hills, naast de Colombia rivier. Colombia Crest is één van de grootste wineries in het noordwesten van Amerika en één van de meest geprezen wineries van de wereld. De winery beslaat zo’n kleine 2.500 hectare EstateVineyards, van de 12.000 hectare in totaal, waarvan een aantal tot de beste behoren van Washington.
Beschermd tegen regen uit het Noordwesten en het Cascade bergen in het westen is de vallei gezegend met meer dan 300 dagen zon. Irrigatie van het water zorgt ervoor dat de timing en kwaliteit van het water op een gecontroleerde manier wordt geleverd.
 
 
23 Resultaten gevonden
Vind uw wijn
Druif
Smaak
Regio