De beste Provence Rosé producent

Het toonaangevende magazine Wine Enthusiast heeft in 2014 Chateau d’Esclans – Domaine Sascha Lichine –Whispering Angel uitgeroepen tot de European Winery of the year. Het is de eerste keer dat een wijnhuis gespecialiseerd in Provence rosé, deze prestigieuze prijs wint. Hiermee hebben de Provence rosé wijnen een enorme boost gekregen en staat deze regio wereldwijd op de kaart.


Niet alleen de Wine Enthusiast is lyrisch over de Whispering Angel, Rock Angel, Les Clans en Garrus. Alle bekende wijncritici raken er niet over uitgepraat. Zo wordt er gezegd over deze Provence rosé wijnen:

“…always delicious”James Suckling
“…more palate grabbing by far from the Provencal Pink norm”Jancis Robinson
“…chewy and mouthwatering” –  Decanter
“… the Cool thing you have to drink … also impressively good”Food & Wine
“…you could drink it from mid-day to midnight”Matthew Jukes
“…great character”The Spectator UK
“…loaded onto yachts on the Côte d’Azur and consumed in quantity by connoisseurs”Serena Sutcliffe


Matthew Jukes schrijft over de grote broer van de Whispering Angel; Garrusmy first ever 20/20 rosé’ en ‘a perfect rosé’. Ook de Les Clans, het andere broertje van Whispering Angel scoort een waanzinnige score van 19/20 punten.

Wereldwijde faam
Vroeger waren de Provence rosé's zwaar, donker en stroperig. Zoals Sascha Lichine zelf zegt: "Ik denk dat iedereen was klaar voor zoiets als mijn Whispering Angel". Jaren geleden, als je naar Saint Tropez of de Franse Rivièra ging, dronk iedereen goedkope Provence rosé ‘on the rocks’. Nu is het een echte wijn geworden. We hebben de basis gelegd voor het idee dat Provence rosé serieus moet worden genomen."


Het idee heeft duidelijk gewerkt. De verkoop van geïmporteerd Provence rosé in de VS steeg met 41% vorig jaar, een duizelingwekkende aantal gezien het feit dat de wijn verkoop slechts 1 procent groeide. 90% van de geproduceerde wijn bij Chateau d'Esclans wordt geëxporteerd en je zult onder andere de Whispering Angel vinden in 76 landen. Exotische landen als Senegal, Cambodja en Qatar, maar ook op de plekken waar de jetset graag vertoeft; The Hamptons, Cote d’Azur, Aspen en de Malediven, overal drinkt men Whispering Angel.