Het beste uit Nieuw-Zeeland: Jackson Estate

Nieuw-Zeeland is beroemd om zijn stuivende en overheerlijke Sauvignon Blancs, zeker uit Marlborough komen wijnen die zich kunnen meten met de beste ter wereld. Maar er is meer moois wat uit Marlborough komt: namelijk TOP Pinot Noirs. Jackson maakt volgens de gezaghebbende wijnshow IWSC de allerbeste en voor een zeer aantrekkelijke prijs!Jackson Estate, Marlborough
Dit kleine familie domein heeft enkele van de mooiste wijngaarden van Marlborough, zoals Homestead, Somerset en Eversley. Zij richten zich op Sauvignon Blanc en Pinot Noir. Het streven naar het beste zit in hun dna en dit resulteert in geweldige wijnen en awards.


Allerbeste Pinot Noir van Nieuw-Zeeland
De Pinot Noir Vintage Widow 2015 kreeg van de 'International Wine & Spirit Competition' maar liefst 97 punten en werd uitgeroepen tot 'Beste Pinot Noir van Nieuw-Zeeland'! En dit is geen toevalstreffer, al jaren scoort deze wijn zeer hoog in regionale en internationale tastings. Ook onder sommeliers is deze wijn favoriet.

Pinot Noir Vintage Widow 2016
De naam Vintage Widow is een eerbetoon aan alle familieleden - veelal de vrouw van de wijnmaker - die worden verwaarloosd tijdens de oogst en het proces erna om de perfecte Pinot Noir te maken. Maar dan heb je ook wat! Een heerlijk rijpe Pinot Noir, met een fraaie frisse, minerale ondertoon.Pinot Noir Vintage Widow 2016 
Klassiek gemaakt met een enorme hoeveelheid geconcentreerd rood en zwart bosfruit, samen met tonen van gedroogde specerijen en cederhout. Harmonie, royale rijpe tannines en een mooie zuurgraad kenmerken de wijn.

Wij hebben slechts 50 doosjes van 6 tot onze beschikking. Wij verwachten snel uitverkocht zijn.

Gold & Beste Pinot Noir van Nieuw-Zeeland - IWSC: 97 punten
Melbourne International Wine Competition: 96 punten & Double Gold
San Francisco International Wine Competition: Gold


Van € 21,95 voor € 19,95 per fles


'Stich' Sauvignon Blanc 2019
Met de zending Pinot Noir komt ook de nieuwe oogst van hun Stich Sauvignon Blanc mee. Dit spat je glas uit. De stuivend fruitige Sauvignon Blanc van de boutique winery Jackson. Uit Marlborough, het beste gebied voor Sauvignon Blanc in Nieuw-Zeeland. Het team van Jackson Estate haalt het maximale uit deze druif.Stich Sauvignon Blanc 2019
 Deze wijn is sprankelend, soepel en dorstlessend, vol met fruit en mineraliteit.
En hij heeft een ongekend goede prijs-kwaliteit verhouding.


De 2019 heeft nog geen ratings, eerdere oogsten (2017 & 2018) ontvingen:
Cameron Douglas: 93 punten
International Wine Challenge: Silver
 Wine Orbit, Sam Kim: 93 punten

Van  16,75 voor  13,75 per fles


MayFly Sauvignon Blanc 2019
  De wijngaarden liggen in centraal in Marlborough, het gebied voor de Iconische Nieuw-Zeelandse Sauvignon Blancs. De druiven worden beschermd tegen de oceaanwind en kunnen zodoende ultiem rijpen met een rijke sauvignon blanc tot gevolg. Deze wijn stuift het glas uit, exotische geuren en groene asperges komen je tegemoet. Heerlijk fris en zuiver met een lange frisse afdronk. Genieten.


De Grote Hamersma: 8


Van  12,45 voor  9,95 per fles


Onze tips
Beide wijnen zullen veel drinkplezier bieden elke keer als ze op tafel komen. De Pinot Noir is erg schaars, maar 1 of 2 doosjes zijn perfect om de komende jaren van te genieten. De Jackson Sauvignon Blanc is de perfecte zomerwijn en De Mayfly Sauvignon geweldig qua prijs-kwaliteit. Koop gerust wat doosjes extra, daar krijgt u zeker geen spijt van!