Dé Rhone wijnoogst van de eeuw!

Er heerst gekte op de wijnmarkt voor Bordeaux 2016, prijzen gaan door het dak nadat de wijncritici zeer goede scores hebben gegeven. Maar de 2015 oogst in de Rhone en zeker ook van Paul Jaboulet Aîné, wordt omschreven als de oogst van de eeuw met vergelijkbare scores als Bordeaux 2016. En dat voor een fractie van de prijs van Bordeaux.

Topscores voor 2015
De grote wijnen van de Rhone vallei hebben wereldwijde faam en scoren traditioneel uitstekend bij de wijncritici. Denk hierbij aan de topgebieden in het noorden van de vallei als Hermitage, Cote Rotie, Saint Joseph en Crozes-Hermitage. Daarbij is zeker het vermelden waard dat de prijs/kwaliteit uitstekend is, zeker als we dit vergelijken met de prijzen van Cru's uit Bordeaux, top Bourgogne, Super Tuscans en beste wijnen uit de Nieuwe Wereld.


Domaine de Thalabert 2015
Misschien wel het beste voorbeeld is de Domaine de Thalabert; Een geweldige Crozes-Hermitage en van Robert Parker 93-95/100 punten scoort, een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. Kan 10-15 jaar verder rijpen tot een ultieme, rijke en gulle wijn.

Hermitage La Chapelle 2015
Paul Jaboulet is beroemd voor de Hermitage La Chapelle, genoemd naar het kapelletje op de Hermitage heuvel en geroemd als 'Decanter legend'. Deze titel krijgen alleen de beste wijnen ter wereld.
De oogst 2015 wordt vergeleken met de allerbeste oogsten van de vorige eeuw: 1961, 1972, 1983 en 1990. Dit zijn stuk voor stuk legendes geworden en de verwachting is dat de 2015 in dit rijtje geplaatst gaat worden met een Parker score van 97-100 punten. Wij bieden u nu de kans om de 2015 op voorintekening te kopen, onze verwachting is dat onze allocatie veel te klein is voor de vraag, maar u krijgt dus de eerste mogelijkheid!

Hermitage La Mansion Bleue 2015
Paul Jaboulet introduceert met de 2015 oogst ook een nieuwe Hermitage wijn: La Mansion Bleue 
Deze wijn zal eerder op dronk zijn dan zijn grote broer La Chapelle, maar is nog steeds een wijn van formaat met 92-94 punten en een stuk voordeliger!