Piero Antinori: ‘This is my new Tignanello’.

Wanneer Piero Antinori dit zegt over een wijn, dan spitsen wij onze oren. Hij heeft namelijk in de afgelopen 40 jaar een ware revolutie ontketend in Toscane en Italië met zijn revolutionaire wijnen zoals Tignanello, Solaia, Cervaro en Guado al Tasso.

Samen met zijn trouwe wijnmaker Renzo Cotarella blijft hij innoveren en de wijnwereld verbazen met zijn wijnen. Zo ook met deze wijn, de Poggio alle Nane, een Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon blend met een klein beetje Carmenere.

Cabernet Franc is de druivensoort die ondersteunend is in de blends van de grote wijnen uit Bordeaux, maar hier speelt hij de hoofdrol. De Poggio alle Nane wordt gemaakt op het Le Mortelle Estate in Maremma, Zuid Toscane. Een wijngebied in opkomst en waar we nog veel van gaan horen de komende tijd. Meer over dit prachtige estate, welke gebouwd is in een heuvel, vind je op hun fraaie website

Proces
De druiven worden zorgvuldig met de hand geplukt waarna ze de eerste vergisting ondergaan in RVS tanks gedurende 20 dagen. Vervolgens vindt de malolactische gisting plaats in kleine eiken vaten. Aansluitend gaat de rijping verder in Franse houtenvaten gedurende 16 maanden. Een secuur en langdurig proces, wat nodig is om deze perfecte druiven in een geweldige wijn om te zetten.

Proefnotitie
De 2016 Poggio alle Nane heeft een intense, robijnrode kleur. De eerste sensaties, die van vanille en zoete paprika, zijn volledig geïntegreerd in de tonen van bessen, bramen, en hints van mediterrane kruiden en lavendel. Een zacht mondgevoel. De afdronk is evenwichtig met tonen van chocolade, bosbessen en zoethout. 


James Suckling: 94 punten
Robert Parker: 92 punten

'The wine's appearance is midnight black, and the mouthfeel is characterized by thickness, softness and pleasurable succulence. A wine like this wraps thickly over the palate and holds tight thereafter'. 

Kortom een krachtpatser met elegantie. Deze wijn kan zeker 15 jaar bewaard worden en zal vanaf 2020 op dronk komen.

Ons advies; koop zes of twaalf flessen en leg deze in je kelder. Trek de eerste over twee jaar open en probeer er elk jaar 1 of 2. Krijg je geen spijt van, de wijn zal zich geweldig ontwikkelen en onze verwachting is dat deze wijn de komende tijd flink duurder gaat worden vanwege de grote aandacht en kleine productie.

Prijs: € 65,- per fles, nu op intekening: € 55,- per fles.
Er zijn slechts 40 doosjes van 6 beschikbaar.

Botrosecco 2016
Geheel in lijn met de traditie in Bordeaux maakt Antinori ook een geweldige 'tweede' wijn op Le Mortelle; de Botrosecco. Deze heerlijke sappig Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc blend is nu enkele jaren op de markt en de 2016 is zeer overtuigend! 

Antinori over deze wijn:
'The nose is rich and intense and is characterized by aromas of wild blackberry jam and hints of caramel along with well balanced balsamic sensations, eucalyptus and mint. The impact on the palate is fruity and enveloping with velvety tannins and a pleasurable finish and aftertaste of chocolate and candied cherries'. 

En deze wijn is nog zeer interessant qua prijs!
Normaal € 19,95 en nu op intekening slechts € 17,50 per fles. Heerlijk om de komende 4 jaar van te genieten.


WhatsApp ons!