Vie Cave, de Super Tuscan!

De beste Malbec uit Italië (ja, het kan echt!) kunnen we wel zeggen, de Vie Cave 2012. Zoals we inmiddels van de familie Antinori gewend zijn, hebben ze weer een geweldige wijn afgeleverd die op alle fronten hoge ratings krijgt.

De naam van de wijn geeft de connectie weer tussen de geschiedenis en het heden ‘Vie Cave’. De wijngaarden liggen vlakbij de ‘Etrusca dei Tufi’. Hier groeven de Etrusken duizenden jaren geleden gangen, 'caves', door het tufsteen.
Het gebied van herkomst is Maremma, gelegen in het zuidwesten van Toscane, dat bekend staat om de aanplant van internationale druivensoorten. Vandaar de internationale benaming Super Tuscan. Dit is ook het gebied waar de Toscaanse jetset in de weekenden en vakanties tot rust komt en geniet van de wonderschone natuur.

Marquis Piedro Antinori is alweer de 26e generatie van de familie die nu aan het hoofd van dit wereldberoemde wijnbedrijf staat. Met zijn eigenzinnige ideeën schudt hij de wijnwereld regelmatig wakker en is hij een toonaangevend figuur in de wondere wereld die wijn heet!

In de smaak proef je zongerijpte zwarte bessen, kruidige houttonen, in de afdronk wat chocola en koffie en samen met de Italiaanse elegantie maakt dat deze wijn een ware topper is. Wereldwijd heeft deze geweldige wijn al hoge ratings gekregen! Nu is de wijn eindelijk ook in Nederland verkrijgbaar.

Open de fles een uurtje voordat je hem drinkt en geniet!

Klik hier voor de: Antinori Vie Cave

Klik hier voor de wijnpagina