Smaakgarantie
Beoordeeld met een 9.3
Ruime keuze uit 615 wijnen
https://www.winelist.nl/media/cache/16x9_thumb/media/image/article-overview/Boschendal_wijngaarden.jpg

Wat maakt wijnen uit Zuid-Afrika zo uniek?

Een wijnland wat ik aan tafel met regelmaat uitlicht is Zuid-Afrika. Ik kan niet vaak genoeg zeggen en blijven herhalen dat dit een van de meest veelzijdige wijnlanden is! Van stenige Chenin Blanc, die goed past bij ons nieuwe gerechtje met Gamba’s, naar bijna Bourgondische Chardonnay’s waar de langoustine goed mee combineert. Van fruitige romige Merlot (denk aan de combinatie met ons gerecht met piepkuiken) naar tanninevolle, kruidige Cabernet’s die waanzinnig samen gaat met onze ravioli van kalfswang.
 
Het is werkelijk een geweldig land om te bezoeken en te genieten van zowel de natuur als van de geweldige gastronomie van dit land. De meeste wijnen zijn door het terroir, klimaat en vinificatie goed culinair inzetbaar! De Zuid-Afrikaanse keuken is heerlijk, met invloeden vanuit de hele wereld, en de aanwezige heerlijkheden van het land (de beroemde Braai) en uit de zee. In overleg met de gerechten (van de Green-Egg) van Alain zijn dit veelzijdige wijnen waar ik veel kanten mee uit kan aan tafel. Het motiveert mij ook in mijn vak omdat de gasten zich blijven verbazen en er echt van kunnen genieten. Speciaal wil ik 6 wijnen uitlichten van 2 verschillende Zuid-Afrikaanse tophuizen die ik graag aan jullie, mijn gasten, aan tafel uitschenk en ook zelf met plezier in huis haal om te drinken. Vergelegen, Stellenbosch ric de Rothschild opende in 1992 de deuren van het prestigieuze wijnlandgoed Vergelegen. Deze parel van de Kaapse wijnindustrie ligt op het hoogste punt van Somerset-West. De wijnkelder is volledig onder de grond gebouwd; vier lagen en 15 meter diep. Alles draait bij dit wijnhuis om de bijzondere wijnmaker André van Rensburg; de ‘Beast on the Hill’, zoals hij wordt omschreven in de Zuid-Afrikaanse pers.
 
Een man met veel kennis en een duidelijke eigen mening die jaar na jaar uitgeroepen wordt tot beste wijnmaker van Zuid Afrika, heerlijk om een avond mee te discussiëren over wijn zoals tijdens zijn bezoek vorig jaar aan ons restaurant. Vergelegen Chardonnay Vergelegen Cabernet - Merlot Vergelegen Cabernet Sauvignon Reserve Boschendal, Franschhoek Boschendal maakt zijn wijnen in een toegankelijkere stijl dan Vergelegen. De wijnen zijn herkenbaar aan hun eigen ‘Boschendal’ smaak die nooit gaat vervelen. Wat ook nooit zal vervelen is het prachtige gebied waar Boschendal gelegen is. Boschendal Estate ligt aan de rand van Franschhoek, een plek waar je heerlijk kan genieten van de omgeving, de rust, alle lekkernijen en de wijn.
 
Want wat, behalve de wijnen, ook wereldberoemd is, is de Boschendal picknick en de fameuze lunch in het sfeervolle restaurant. Boschendal heeft een breed assortiment van hoge kwaliteit. Hieronder mijn favorieten, die je ook kan bestellen voor thuis, want sommige wijnen zijn moet je gewoon vaker thuis openmaken. Waarom alleen genieten in Zuid Afrika als het ook thuis kan? Boschendal 1685 Sauvignon Blanc Grande Cuvée Boschendal Jean Garde Unoaked Chardonnay Boschendal 1685 Shiraz Laat de Zuid-Afrikaanse wijnen en gerechten u smaken! Met vriendelijke groet, Sermad (sommelier Hofstede Meerzigt)
48 Resultaten gevonden
Vind uw wijn
Druif
Smaak
Regio