Dom Perignon P2 2002 giftbox

Ultieme Dom Perignon
Christian Griffioen

De Dom Perignon P2 2002 is een pure schoonheid. Intens zuiver. Sensuele elegantie. Koninklijke klasse. Geweldige dynamiek. Het zijn mooie woorden, maar nog schieten ze tekort om dit mirakel van verfijning adequaat te karakteriseren.

-

-

-

  • Dit product is per fles te bestellen 
  • Bestel voor 11:00 vandaag, morgen in huis (ook in België)
  • Gratis bezorging vanaf euro; 100,-
  • Bestel gemakkelijk en betaal veilig
Geschreven door Christian Griffioen, Wijngids

Beschikbaarheid: In voorraad

Excl. BTW: 309,92 Incl. BTW: 375,00

U spaart 750 tonnetjes bij het kopen van dit product

Bijkomende informatie

Artikelnummer 8916035
Land Frankrijk
Regio Champagne
Jaargang 2002
Druif Chardonnay
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 10 - 12°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Heerlijk als aperitief en door de brede smaakbeleving passend bij gerechten van krab en kreeft, tarbot en tong en eveneens met gerechten van wit vlees.
Sluiting Kurk
Smaak Smaakvol en complex wit
Alcohol 12,5%

Dom Perignon P2 2002 giftbox

P2 staat voor Plénitude Deuxième, hetgeen op zijn beurt zoveel zegt als het “tweede leven” van de Vintage 2002. De eerste lichting van een Dom Pérignon Vintage. Het tweede leven van een Dom Pérignon Vintage, na nog een aantal extra jaren sur lattes te hebben gelegen, levert meer intensiteit, meer energie, meer complexiteit en meer lengte op. De definitie van Dom Pérignon Vintage P2 is dus weer harmonie en dan in intensiteit, energie, complexiteit, diepgang en lengte. Het is een grootse wijn, een grootse mousserende wijn.

Awards

  • 95 Punten Robert Parker

Over Dom Pérignon

Dom Pérignon zag het als zijn persoonlijke missie om ‘de beste wijn ter wereld te maken’. Dom Pérignon is een wijn als geen ander. Omdat Dom Pérignon een hartstochtelijke werker was en zeer precies observeerde, slaagde hij erin om van de niet-mousserende wijnen de sprankelende en prestigieuze wijn te maken die van de twee druivenrassen chardonnay en pinor noir druif gemaakt werd. Al vanaf de eerste slok was het de favoriete wijn voor de meest prestigieuze evenementen en deze wordt tot vandaag de dag zeer geliefd.

Ontdek Dom Pérignon